Divatmánia *-*

Gyönyörű idézetek, szép képek, cipők, ruhák és sok más egy oldalon! :) És ha már itt vagy like az oldalt ;)

Rakott kekszes

Hozzávalók:

- 70 dkg háztartási keksz
- 3 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 10 g zselatin
- 3 dkg eper
- 1 közepes db banán
- 3 csomag vaníliás cukor

Elkészület: 15 perc!

Elkészítés:

A kekszet  egy rétegben egymás mellé lerakjuk egy tepsiben.
A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
A kekszet megkenjük vele, majd addig rétegezzük, amíg el nem fogy a keksz. 
Végül a megmaradt tejföllel megkenjük, majd a keksz kockákra rakunk sakktábla szerűen epret és banánt, majd leöntjük zselatinnal.
Egy éjszaka a hűtőben, és a kekszkockák szélénél lehet kockázni.

Kép:

Receptek

 

Kivis charlotte 

Hozzávalók:

-200 g piskótatallér (1,5 csomag)
-2 dl tejföl (egy kis tejföl)
-10 g tejszínhab por
-1,5 dl tej
-10 dkg porcukor
-2 ek zselatin (1 csomag)
-3 ek sárgabaracklekvár
-5 közepes db kivi
 

Elkészület: 30 perc!

Elkészítés:

Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a korongokat.
Egy kerek, kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki fóliával.
A kiviket hámozzuk meg, és fél cm vastagra karikázzuk. Rakjuk ki vele a tál alját.
A habport felverjük a tejjel. A tejfölt kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint kb. 5 percig áztassuk 50 ml hideg vízben, főzzük fel, de ne forraljuk, majd öntsük a tejszínes masszához, és keverjük sűrű krémmé.
A tálat felváltva töltsük meg a tejszínes krémmel és a korongos réteggel. Az utolsó réteg korong legyen. Én tettem bele még gyümölcsdarabokat is. Ez lehet kivi, narancs, barack, stb.
Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kiborítjuk.
 
Kép:

Receptek

 

Málnás szelet

Hozzávalók:

-6 dl tejföl
-6 ek cukor
-1 kávéskanál vanília kivonat
-0,5 citromból nyert citromhéj (elhagyható)
-1 citromból nyert citromlé (elhagyható)
-6 ek lekvár/ dzsem (itt meggy és szilva)
-25 dkg babapiskóta
-30 dkg málna (itt fagyasztott, de a friss jobb!)
 

Elkészület: 5 perc!

Elkészítés:

A babapiskótákat szorosan egy lapos, négyszögletes jénai vagy kerámia tál (20x28x5 cm) aljára sorakoztatjuk, és rákenjük a lekvárt.
A tejfölt jól átkeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, citromlével és citromhéjjal, majd egyenletesen a babapiskótára simítjuk (ezzel a mennyiséggel pontosan 5 cm magas lett a süti).
Rászórjuk a málnát (lehet bármilyen más gyümölcs is!).
Legalább 12-16 órára a hűtőben hagyjuk összeérniezután szépen szeletelhető.
 
Kép:

Receptek 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 3
Heti: 25
Havi: 67
Össz.: 24 735

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Divatmánia *-* - © 2008 - 2024 - szepkepeknektek.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »