Rakott kekszes
Hozzávalók:
- 70 dkg háztartási keksz
- 3 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 10 g zselatin
- 3 dkg eper
- 1 közepes db banán
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészület: 15 perc!
Elkészítés:
A kekszet egy rétegben egymás mellé lerakjuk egy tepsiben.
A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
A kekszet megkenjük vele, majd addig rétegezzük, amíg el nem fogy a keksz.
Végül a megmaradt tejföllel megkenjük, majd a keksz kockákra rakunk sakktábla szerűen epret és banánt, majd leöntjük zselatinnal.
Egy éjszaka a hűtőben, és a kekszkockák szélénél lehet kockázni.
Kép:
Kivis charlotte
Hozzávalók:
-200 g piskótatallér (1,5 csomag)Elkészület: 30 perc!
Elkészítés:
Kettesével ragasszuk össze baracklekvárral a korongokat.
Málnás szelet
Hozzávalók:
-6 dl tejfölElkészület: 5 perc!
Elkészítés:
A babapiskótákat szorosan egy lapos, négyszögletes jénai vagy kerámia tál (20x28x5 cm) aljára sorakoztatjuk, és rákenjük a lekvárt.